Pulpe de pui
Apetisante și ușor de pregătit, pulpele de pui în sos de miere sunt perfecte pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente
4-6 pulpe de pui
2 linguri unt
1 ceapă verde, tocată
Cartofi
Pentru sos
1 lingură amidon
300 ml apă
100 ml sos de soia
50 g zahăr brun
2 linguri miere
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură ghimbir ras
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Dizolvi amidonul în puțină apă (50 ml). Amesteci într-un vas, la foc mediu, sosul de soia, zahărul brun, usturoiul, ghimbirul, mierea și restul de apă. Lași să dea în clocot, apoi amesteci cu amidonul 1-2 minute, până când sosul începe să se îngroașe.
Condimentezi pulpele de pui cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, în untul topit, 2-3 minute pe fiecare parte. Le așezi apoi într-o tavă sau vas termorezistent. Ungi pulpele de pui cu jumătate din sos. Dai la cuptor 20 de minute. Torni restul de sos și mai ții în cuptor încă 20 de minute.
Le servim alaturi de cartofi
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Ingrediente
4-6 pulpe de pui
2 linguri unt
1 ceapă verde, tocată
Cartofi
Pentru sos
1 lingură amidon
300 ml apă
100 ml sos de soia
50 g zahăr brun
2 linguri miere
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură ghimbir ras
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Dizolvi amidonul în puțină apă (50 ml). Amesteci într-un vas, la foc mediu, sosul de soia, zahărul brun, usturoiul, ghimbirul, mierea și restul de apă. Lași să dea în clocot, apoi amesteci cu amidonul 1-2 minute, până când sosul începe să se îngroașe.
Condimentezi pulpele de pui cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, în untul topit, 2-3 minute pe fiecare parte. Le așezi apoi într-o tavă sau vas termorezistent. Ungi pulpele de pui cu jumătate din sos. Dai la cuptor 20 de minute. Torni restul de sos și mai ții în cuptor încă 20 de minute.
Le servim alaturi de cartofi
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu