Melomakarona cu ștevia ( zaharina)
Melomakarona, rețetă greceasca foarte căutată mai ales la sarbatorile de iarna
Ingrediente
Pentru sirop
500 ml apă
800 gr zahăr (ștevia )
150 gr miere
3 bastoane de scorțișoară
1 portocala tăiata pe jumătate
Ingrediente
400 ml suc de portocale
400 ml ulei de floarea soarelui
180 ml ulei de măsline
50 gr zahar pudra
1-2 cuișoare
2-3 lingurițe scorțișoară
1/4 de linguriță nucșoară
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Coajă rasă de la 2 portocale
1 kg de făină de grâu
200 gr griș
Mod de preparare
Pentru sirop
Am pus ingredientele de sirop, cu excepția mierii, să fiarbă. Rețineți că trebuie să facem siropul cu 3-4 ore înainte de a incepe sa facem melomakarona pentru a fi rece atunci când scoatem melomakarona din cuptor. Odată ce siropul se fiarba luam de pe foc și adăugăm mierea. Se amestecă și se lasă să se răcească.
Pentru melomakarona
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C în aer. Apoi puneți toate ingredientele in ordinea scrisă până la faina, într-un castron mare și amestecați-le cu un tel sau cu mixerul. Într-un al doilea bol, amestecați faina cu grisul. Se adaugă amestecul la componentele lichide din bol și se amestecă foarte încet cu mâna pentru o perioadă scurtă de timp (maxim 10 secunde) să nu se taie amestecul .Așezați melomacarona într-o formă uniformă (3-4 cm diametru, 30 g fiecare) și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute până când devine clar și obțineți o culoare frumoasă. Odată ce sunt gata, adăugați melomacarona fierbinte la siropul rece și lăsați timp de 10-15 secunde. Apoi puneți pe un platouși presărați cu miere și nuci.
Ingrediente
Pentru sirop
500 ml apă
800 gr zahăr (ștevia )
150 gr miere
3 bastoane de scorțișoară
1 portocala tăiata pe jumătate
Ingrediente
400 ml suc de portocale
400 ml ulei de floarea soarelui
180 ml ulei de măsline
50 gr zahar pudra
1-2 cuișoare
2-3 lingurițe scorțișoară
1/4 de linguriță nucșoară
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Coajă rasă de la 2 portocale
1 kg de făină de grâu
200 gr griș
Mod de preparare
Pentru sirop
Am pus ingredientele de sirop, cu excepția mierii, să fiarbă. Rețineți că trebuie să facem siropul cu 3-4 ore înainte de a incepe sa facem melomakarona pentru a fi rece atunci când scoatem melomakarona din cuptor. Odată ce siropul se fiarba luam de pe foc și adăugăm mierea. Se amestecă și se lasă să se răcească.
Pentru melomakarona
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C în aer. Apoi puneți toate ingredientele in ordinea scrisă până la faina, într-un castron mare și amestecați-le cu un tel sau cu mixerul. Într-un al doilea bol, amestecați faina cu grisul. Se adaugă amestecul la componentele lichide din bol și se amestecă foarte încet cu mâna pentru o perioadă scurtă de timp (maxim 10 secunde) să nu se taie amestecul .Așezați melomacarona într-o formă uniformă (3-4 cm diametru, 30 g fiecare) și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute până când devine clar și obțineți o culoare frumoasă. Odată ce sunt gata, adăugați melomacarona fierbinte la siropul rece și lăsați timp de 10-15 secunde. Apoi puneți pe un platouși presărați cu miere și nuci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu