Cartofi acordeon
Daca te-ai saturat de acelasi piure de cartofi ca si garnitura la friptura preferata, trebuie sa incerci o portie de cartofi acordeon. Sunt mult mai prezentabili si, daca ai musafiri, sigur vor fi incantati de schimbare
Ingrediente
8 cartofi mari
6 linguri de unt topit
sare
piper
patrunjel ( opțional)
cimbru
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul si spala bine cartofii, eu i am făcut așa în coaja (daca preferi, ii poti curata).
Feliaza cu grija fiecare cartof, fara taia complet, pana jos.
Amesteca untul topit cu condimentele (toate, mai putin patrunjelul).
Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, apoi pune fiecare cartof in tava.
Toarna jumatate din compozitia de unt si condimente peste cartofi, cu grija sa intre printre toate feliile.
Da tava la cuptor pentru 40 de minute, iar la jumatatea timpului de preparare, scoate cartofii si pune si restul compozitiei de unt si condimente, in acelasi mod.
Cand furculita intra fara probleme in cartofi, iar acestia sunt bine rumeniti, scoate-i si garniseste-i cu patrunjel proaspat.(opțional)
Comentarii
Trimiteți un comentariu