Crumble cu mere
Parca nu e toamna fara o placinta aburinda cu mere romanesti si aroma de scortisoara. Dar stii ce poate fi chiar si mai bun decat o placinta? O portie de crumble, cu crusta crocanta si umplutura aromata de scortisoara si nucsoara, peste care sa adaugi o cupa generoasa de inghetata de vanilie si putin sirop de caramel. Combinatia de crocant, fierbinte si rece este o adevarata experienta pentru papilele gustative. Incearca reteta propusa de noi si te vei convinge.
Ingredienteun praf de sare,
1/2 lingurita scortisoara ,
1 lingurita nucsoara rasa,
6 linguri zahar,
4 linguri faina de grau,
700 gr mere decojite, taiate bucati,
10 linguri cereale (fulgi de ovaz, fulgi de porumb pisati marunt),
3 linguri faina de grau,
3 linguri alune macinate,
1 lingura seminte de dovleac,
3 linguri zahar,
1/2 lingurita scortisoara ,
.?.p un praf de sare, 100 g unt rece
Metoda de preparare
Curata merele si taie-le in bucati mici. Pune fructele intr-un bol si adauga faina. Lasa-le deoparte 5-10 minute, pana cand faina absoarbe partial excesul de lichid. Apoi, adauga zaharul, nucsoara, scortisoara, sarea si amesteca totul.
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Zdrobeste fulgii de porumb si amesteca-i cu cei de ovaz. Adauga faina de grau, alunele macinate si cateva seminte de dovleac . Adauga zaharul si untul foarte rece, taiat in cubulete. Amesteca cu incredere. Daca ai un robot de bucatarie, il poti folosi pe acesta.
Pune umplutura in tava (unsa in prealabil cu putin unt sau ulei) si acoper-o cu amestecul de cereale si condimente. Baga tava la frigider 15 - 20 minute.
Apoi, da totul la cuptor pentru 40 – 45 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu