Tocăniță de cartofi cu gulii
Buna seara cred că fiecare gospodina face tocăniță de cartofi, dar sigur nu ați încercat aceasta rețetă cu gulie
Ingrediente
500 gr cartofi
1 gulie medie
1ceapa medie
2 linguri de ulei
smantana de soia( dacă vreți să o faceți de post )
faina,
sare si piper dupa gust,
1lingurita chimen ( daca puneti chimen macinat ajunge cu un varf de cutit)
1 morcov
2 linguri pasta de tomate
Apa
Pătrunjel
Mod de preparare
Curățăm ceapa, cartofii și gulia , le spălăm. Tăiem ceapa mărunt, cartofi și gulia cuburi. Curățăm morcovul, îl spalam și îl tăiem rondele
In ulei incins punem ceapa taiata marunt. Punem cartofii , morcovul si gulia taiata cuburi sau felii si chimenul, sarea piperul dupa gust. Punem un pic de apa pana este acoperit. Cand sunt gata fierte zarzavaturile , amestecam faina cu smantana și pasta de tomate si punem peste zarzavaturi amestecam bine cu ajutorul uni spatula sau lingura de lemn. Asteptam sa dea un clocot si mancarica este gata. Tăiem patrunpăt mărunt și punem peste mancare
Se poate manca asa simplu sau cu bacon prajit , ori carnati de casa.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu