Covrigi pentru colindători

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi ( așa zisei de la Buzău), delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus.Bunica făcea pupeze și colăcei pentru colindători in zona Bârladului, la București mama făcea covrigei din aceștia , așa că iată am făcut și eu și va lăsa rețetă
Ingrediente
500 gr faina
300 ml apa
1 plic drojdie
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
3 l apa pentru fiert
3 lingurite bicarbonat de sodiu pentru fiert
Pentru decor
5 lingurite susan, mac, sare grunjoasa, etc(opțional)
Mod de preparare:
Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul de făină, apa, sarea şi se mai lasă la crescut o oră.
Se încinge cuptorul la maxim 200 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare.
Se pun trei litri de apă la fiert într-o oală şi se adaugă bicarbonatul de sodiu. Se formează covrigi în palmă şi se pun cu grijă la fiert, circa un minut fiecare, se scot şi se pun pe hârtia de copt. Se presară seminţe de susan, mac, sare grunjoasă, etc pe covrigi şi se dau la cuptor circa 20 de minute, până devin aurii.
Poftă bună

Comentarii

Postări populare