Paste umplute cu spanac și ricotta


Trebuie să vă spun din capul locului că această reţetă este plină de brânză ricotta. Combinată cu restul ingredientelor va rezulta una din cele mai bune reţete de paste. Mai ales că vorbim despre una dintre cele tradiţionale în Italia.
Ingrediente
250 gr ricotta
150 gr spanac proaspăt
40 gr parmezan proaspăt răzuit
10 gr parmezan răzuit pentru topping
1 ou
sare
nucşoară
24 paste în formă de scoică
Pentru sos
1/2 ceapă tocată mărunt
1 mircov razuit
2 linguri ulei de măsline
1/2linguriţă sare
2-3 frunze proaspete de busuioc
1 1/2 cana apă
60 gr smântână
Mod de preparare

Mai întâi începe să prepari sosul. Pune într-o oală medie uleiul de măsline, ceapa, morcovul, apa, sarea şi busuiocul. Amestecă şi lasă la foc mediu, pe jumătate acoperit, până se îngroaşă, timp de aproape 30 de minute. Amestecă şi când s-a mai îngroşat adaugă smântâna, amestecă şi mai lasă un minut pe foc. Opreşte-l, apoi.
Fierbe pastele în apă cu sare până devin al dente. Strecoară şi dă deoparte. În timp ce se face sosul, în foarte puţină apă cu sare înăbuşă spanacul până când se înmoaie, strecoară şi lasă să se răcească şi toacă-l. Pune spanacul tăiat într-un bol de mărime medie, adaugă ricotta, oul, sarea şi nucşoara, apoi parmezanul. Amestecă uşor.
Pe fundul unei tăvi toarnă două polonice din sos, umple pastele cu amestecul de ricotta şi aşază-le în tavă. Toarnă sos pe deasupra, dar nu le acoperi de tot. Apoi, presară cu parmezan pe deasupra (cât vrei), lasă la copt în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Serveşte cât sunt calde!

Comentarii

Postări populare