Humus pesto

Buna ziua
Humus cu pesto de busuioc
Te-ai saturat de reteta clasica de humus? Incearca si reteta de humus cu pesto de busuioc, gata in doar 10 minute! Aromat, cremos si light, este ideal pentru o zi de post,  am pregatit o noua reteta de humus, iar de aceasta data am experimentat cu pesto-ul de busuioc! Ce combinatie minunata am descoperit! Pot spune cu mana pe inima ca reteta aceasta de humus cu pesto de busuioc este in topul favoritelor mele, poate chiar cea mai buna reteta de humus incercata pana acum!Mi-au placut la nebunie si retetele de humus cu ardei gras copt si humus cu leurda, insa deoarece sunt fan inrait al busuiocului, aceasta mi se pare cea mai cea Asadar, daca sunteti in cautarea unei retete de humus light, aromata si de vara, acest humus cu pesto de busuioc este absolut ideal! In plus, reteta este vegana, sanatoasa si se prepara super-rapid! Ce mai asteptati?!
Ingrediente
1 conserva de naut 800gr, scurs si clatit
5 Linguri de busuioc proaspat
2 Linguri pesto de busuioc (Optional, dar recomandat. Il poti cumpara sau prepara acasa, conform retetei de mai jos)
sucul de la jumatate de lamaie
2 Linguri tahini
2-3 Linguri ulei de masline extravirgin
sare, dupa gust
2-3 catei de usturoi, pisati
Pesto de busuioc raw vegan:
1 cana seminte de pin (sau alte nuci, precum migdalele, caju sau nucile romanesti)
2 cani de busuioc proaspat
5 catei de usturoi, pisati
⅓ cana fulgi de drojdie inactiva
ulei de masline extravirgin
sare si piper macinat, dupa gus
Modede preparare
Cum sa faci pesto de busuioc raw vegan:
Poti sa folosesti fie un mojar, fie robotul de bucatarie. Pentru cantitati mai mici, recomand mojarul.
Rumeneste putin nucile/semintele de pin pentru 1-2 minute.
Adauga-le in mojar (robot) si piseaza-le. Adauga si celelate ingrediente, cu exceptia uleiului de masline, si piseaza-le bine pana devin pastoase.
Adauga ulei de masline putin cate putin, pana ajungi la consistenta dorita.
Humus cu pesto de busuioc:
Adauga toate ingredientele in robotul de bucatarie. Lasa-l pe viteza maxima pana se formeaza o pasta cremoasa. Regleaza textura humusului adaugand putina apa, daca este cazul. Stropeste-l cu ulei de masline.

Comentarii

Postări populare