Papanași cu miere si scorțișoară
Papanasi cu miere si scortisoara sau cum sa-i dai gata cu desertul pentru Revelion. Daca ar sti ce ai pregatit pentru desert, petrecerea de Revelion ar incepe cu papanasii.
Ingrediente
500 gr de coacăze de boabe
150 gr de gris
50 ml de lapte
30 de gr miere
130 Gr brânză de vacă
două batoane de scortisoara
o lingurita esență de vanilie
1 lingurita de portocale
Mod de preparare
Punem boabe de coacăze in blender și le amestecam bine
Pune o oală cu apă la fiert în care se adaugă batoanele de scortisoara.
Prajeste usor fulgi de migdale, intr-o tigaie, fara grasime.
Intr-un bol amestec branza de vaca cu grisul, mierea , pasta de coacăze si esentele.
Se adaugă laptele și se amestecă bine.
Din compozitia obtinuta formeaza bilute.
Dupa ce apa a clocotit, adauga bilutele de aluat si lasa sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.
Scoate-le cu spumiera și da-le prin scorțișoară măcinată apoi stropeste-i cu miere.
Mananca cativa papanasi cu miere si scortisoara pana incepe petrecerea de Revelion, ca sa prinzi pofta de viata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu