Gogoși cu mere și dovlecei
Ingrediente
1/2 de lingurita de otet de mere;
6 linguri de lapte fara lactoza;
150 gr dovlecei rasi
70 gr zahar alb;
3 linguri de sos de mere neindulcit;
2 linguri de zahar brun;
2 linguri de inlocuitor de unt fara lactoza, topit;
2 linguri de praf de copt;
1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu;
1 lingurita de scortisoara;
1/2 lingurita ghimbir;
150 Gr mere rase
250 gr faina alba;
125 gr faina de grau de patiserie.
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius, apoi amesteca intr-un castron mai mare otetul, laptele, dovlecei zaharul, sosul de mere si untul fara lactoza. Adauga si celelalte ingrediente (praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele, sarea si faina).
Continua sa amesteci pana ce obtii o compozitie omogena. Cu ajutorul unui pos textil umplut cu aluat, da forma gogosilor. Inainte sa faci asta, unge doua tavi cu unt fara lactoza. Asaza tavile la copt timp de 10-12 minute.
Serveste gogosile cu miere pe deasupra.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu