Briose cu kiwi
Buna dimineața o rețetă nouă,pentru că aveam kiwi și îl dăm de colo colo in bucătărie, ma încurcăm de el , am zis sa fac ceva cu el .
Hai sa vedem despre ce e vorba
Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă
60 gr unt
80 gr zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilinat
3 linguri ulei
4 lingură apă fierbinte
250 gr făină
1 lingură praf de copt
1 lingură unt pentru uns formele de brioşe
4 kiwi
Pentru crema
150 gr smântână
300 Gr crema brânză
100 Gr zahar pudra
1 kiwi
Zeama de lămâie
Lime pentru decor
Mod de preparare
Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie albuşurile spumă. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se ung cu unt formele de brioşă şi se presară cu făină.
Se curăţă kiwi şi se taie bucăţi. Îl punem peste compoziția de mai sushsi amestecam.
Se ung formele de brioșe cu ulei. Și punem compoziția de brioșe facuta .
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Se coace la 180°C, 20 de minute. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se pun pe o tavă din metal.
Între timp facem crema
Amestecam smântână , crema de brânză și zahar pudra .
Luam 1/2 din aceasta compoziție și punem kiwi și zeama de lamaie. Punem peste fiecare briosa. Cealaltă jumătate de compoziție o punem in pos și deforma brioșele .
Deasupra punem felii de lime.
Comentarii
Trimiteți un comentariu