Cozonac dietetic

Cozonacul este unul dintre preparatele cu cele mai multe calorii, dar care, cu toate acestea, nu lipsește niciodată de pe masa de Paște sau Crăciun.
Pentru că este un desert reprezentativ pentru țara noastră și ar fi păcat să renunțăm la el, vă propunem o rețetă de cozonac dietetic. Este la fel de gustos și de pufos ca cel tradițional, dar are doar 250 kcal/100 g față de 400-420 kcal/100 g cât are cel tradițional.
Iată, așadar, rețeta de cozonac dietetic pe care ți-o propun
Ingrediente
1 kg făină integrală de grâu
500 ml lapte 0,1% grăsime
100 gr zahăr brun
50 ml  ulei de palmier
3 ouă
10 gr drojdie uscată
esență de vanilie
Fulgi de migdale
Mod de preparare
Se amestecă laptele călduț, zahărul, uleiul, drojdia și un praf de sare. Compoziția se lasă la crescut într-o încăpere încălzită. După ce a crescut  aluat se încorporează treptat făină, se frământă bine, după care se lasă să crească într-o încăpere încălzită. Vasul în care se află aluatul la crescut trebuie acoperit cu un șervet.
Împărțim in trei și apoi împletim
Cozonacul se rulează, se așază în formă, se unge cu ouăle bătute spumă, se presara fulgi de migdale și se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute. Deliciosul cozonac dietetic este copt atunci când, introducând în el o scobitoare, nu rămâne aluat lipit pe scobitoare.
Poftă bună și sărbători fericite

Comentarii

Postări populare