Brăduț din brioșe









Buna ziua dragilor
Pentru 1 Decembrie am făcut acest brăduț din brioșe ,in culorile României
Brioșele preparate pe bază de smântână sunt delicioase, foarte fragede și pufoase, numai bune pentru micul dejun sau când doriți să vă răsfățați cu ceva dulcișor. Brioșele se prepară rapid din ingrediente simple și sunt gata în doar 15 minute. Savurați aceste brioșe delicate cu lapte cald sau un ceai aromat!
Ingrediente
Pentru briose
150 gr de făină
2 linguri de smântână
100 gr de zahăr
2 ouă
80 ml de ulei
1 linguriță de praf de copt
o priză de vanilie
Pentru tricolor
600 Gr smântână
200 Gr zahar pudra
Colorant alimentar ( albastru, galben și roșu)
Mod de preparare
 Bateți ouăle cu zahăr, adăugați smântâna, uleiul, vanilia și făina cernută cu praful de copt.
Amestecați atent și umpleți formele cu 1/3 de aluat.
Coaceți brioșele la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Faceți testul scobitorii.
După ce s au făcut le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească.
Facem frișcă, amestecam smântână cu zahar pudra și batem la viteza mare pentru 10 minute.
Împărățim frișcă in trei părți egale și punem colorant in fiecare bol.( Oprim putina pentru brăduț , înainte de a punem tricolor)
Scoatem brioșele din forme și le așezăm pe o tava in forma de brăduț. Punem frișcă peste și întindem bine, apoi punem de jos în sus frișcă albastra, apoi cea galbena și apoi cea roșie ( care e mai mult roz dar nu am avut ce ii face )
Lăsăm la rece pentru două ore
La multi ani Romania

Comentarii

Postări populare