Gogoși dietetice
Gogoşile dietetice la cuptor sunt delicioase, uşor de preparat şi, ceea ce e cu adevărat important pentru doamne şi domnişoare, nu îngraşă aşa cum o fac gogoşile prăjite în ulei. Aşa că, ori de câte ori ţi se face poftă de ceva dulce, în loc să dai iama în rafturile cu dulciuri ale supermarketurilor, prepară-ţi aceste delicioase gogoşi.
Ați înțeles că eu am intrat la dieta și nu pot trai fara preparatele cu care m am învățat , chiar daca sunt la dieta sunt foarte multe rețete care mă ajută așa că iată
Ingrediente
14 gr drojdie proaspătă sau 5-6 g drojdie uscată
120 ml lapte integral
20 gr unt pentru compoziţie
Un vârf de cuţit de sare
Unt topit, 2 linguri de lapte şi 5 linguri zahăr pudră pentru finisare
Mod de preparare
Pentru început, încălzeşte laptele, apoi adaugă zahărul pudră şi untul amestecând încontinuu până când acestea se topesc. Ia laptele de pe foc şi lasă-l să se răcească.
Între timp, amestecă făina, cu sarea, cu drojdia, apoi fă o scobitură în mijlocul acestor ingrediente şi adaugă aici oul, laptele călduţ, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Frământă aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine elastic şi omogen. Acoperă-l cu o cârpă şi lasă-l la dospit aproximativ o oră, timp în care îşi va dubla volumul.
După scurgerea timpului, presară făină pe blatul de lucru şi tapetează cu hârtie de copt tava în care vei coace gogoşile. Întinde aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogoşile din aluat, te poţi folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupează cercuri, pe care apoi aşază-le în tava de copt. Acoperă tava cu un prosop pentru ca aluatul să mai crească. Între timp, încălzeşte cuptorul.
După scurgerea timpului, unge gogoşile cu două linguri de lapte şi introdu-le în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odată rumenite, scoate-le din cuptor şi unge-le cu unt topit, după care rostogoleşte-le prin zahăr pudră.
Ați înțeles că eu am intrat la dieta și nu pot trai fara preparatele cu care m am învățat , chiar daca sunt la dieta sunt foarte multe rețete care mă ajută așa că iată
Ingrediente
14 gr drojdie proaspătă sau 5-6 g drojdie uscată
120 ml lapte integral
20 gr unt pentru compoziţie
Un vârf de cuţit de sare
Unt topit, 2 linguri de lapte şi 5 linguri zahăr pudră pentru finisare
Mod de preparare
Pentru început, încălzeşte laptele, apoi adaugă zahărul pudră şi untul amestecând încontinuu până când acestea se topesc. Ia laptele de pe foc şi lasă-l să se răcească.
Între timp, amestecă făina, cu sarea, cu drojdia, apoi fă o scobitură în mijlocul acestor ingrediente şi adaugă aici oul, laptele călduţ, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Frământă aluatul rezultat timp de 5 minute, până când devine elastic şi omogen. Acoperă-l cu o cârpă şi lasă-l la dospit aproximativ o oră, timp în care îşi va dubla volumul.
După scurgerea timpului, presară făină pe blatul de lucru şi tapetează cu hârtie de copt tava în care vei coace gogoşile. Întinde aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogoşile din aluat, te poţi folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupează cercuri, pe care apoi aşază-le în tava de copt. Acoperă tava cu un prosop pentru ca aluatul să mai crească. Între timp, încălzeşte cuptorul.
După scurgerea timpului, unge gogoşile cu două linguri de lapte şi introdu-le în cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odată rumenite, scoate-le din cuptor şi unge-le cu unt topit, după care rostogoleşte-le prin zahăr pudră.
Comentarii
Trimiteți un comentariu