Lapte cu cereale
Cereale. Auzi acest cuvând atât de des în jurul tău când vine vorba de alimentaţie sănătoasă, încât pare că au existat dintotdeauna. Le găseşti în diferite forme şi arome pe rafturile tuturor magazinelor, le consumi la micul-dejun, ba chiar şi la prânz sau cină, atunci când nu ai chef să găteşti.
Sunt delicioase, sănătoase şi… uşor de “preparat”. Dar ce ştii, de fapt, despre acest aliment? Sunt cerealele într-adevăr sănătoase, benefice în dietă, bogate în nutrienţi?
Ce sunt cerealele?
Când fermierii neolitici şi-au dat seama cum să cultive grâu, ovăz, mei şi alte ierburi sălbatice în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, a fost creat primul “boom” în ceea ce înseamnă astăzi aprovizionare de producere de hrană.
De mii de ani, multe popoare tradiţionale au mâncat cereale sub formă de terci de ovăz. În mod tradiţional, acestea erau cereal integrale (şi câteodată legume, cum ar fi mazărea) care erau înmuiate în apă şi lăsate la fermentat. Din punct de vedere istoric, terciul de cereale era considerat a fi mâncarea “omului sărac”, chiar dacă astăzi este o gustare “vedetă” atunci când vine vorba de dietă.
Aşadar, astăzi, cerealele sunt concepute ca fiind o masă perfectă pentru începutul unei zile pline de energie şi vitalitate.
Din punct de vedere al sănătăţii, studiile arată că un consum regulat de cereale (de exemplu, o dată pe zi, la micul-dejun) poate să aibă efecte benefice asupra sănătăţii şi să conducă la o greutate corporală echilibrată, datorită cantităţii de vitamine pe care îl conţin şi a conţinutului scăzut de grăsime.
Ideea că un mic-dejun format din cereale cu lapte este o masă sănătoasă poate să fie credibilă doar atunci când alegi cu grijă tipul de cereale. Încearcă, deci, să eviţi tipurile de cereale dulci din magazine, chiar dacă etichetele de pe cutii par prietenoase.
Sunt cerealele benefice în dietă?
O dietă pe bază de cereale ar putea să includă orice tip de cereale îţi plac (bineînţeles, ne referim la cele sănătoase, nu la cele pline de zahăr), inclusiv fulgi de porumb. Strategia presupune consumul de fulgilor de grâu sau ovăz sau alte cereale ca un înlocuitor de masă, astfel încât organismul tău va primi un număr mult mai mic de calorii decât de obicei.
Studiile publicate până în prezent susţin ideea conform căreia o dietă bazată pe consumul de cereale poate să ajute la pierderea în greutate şi are anumite avantaje nutriţionale.
Conform specialiştilor, cerealele constituie o alimentaţie mult mai sănătoasă decât majoritatea alimentelor procesate din comerţ, chiar dacă unele tipuri din magazine sunt formate în principal din cereale rafinate, zahăr şi adaos de vitamine. Cu toate acestea, chiar şi în cazul acestor tipuri de cereale, unii specialiştii în nutriţie afirmă că atunci când sunt consumate în cantităţi moderate şi cu lapte degresat, ele pot să fie benefice siluetei.
V am spus câteva despre cereale
Ingrediente
200 ml lapte
100 Gr cereale ( după preferință
100 Gr fructe uscate
Mod de preparare
Putem servi cu lapte rece sau cald cum va place.
Punem laptele în bol , adaugam cereale și fructele uscate și amestecam.
Servim dimineața
Poftă bună
Sunt delicioase, sănătoase şi… uşor de “preparat”. Dar ce ştii, de fapt, despre acest aliment? Sunt cerealele într-adevăr sănătoase, benefice în dietă, bogate în nutrienţi?
Ce sunt cerealele?
Când fermierii neolitici şi-au dat seama cum să cultive grâu, ovăz, mei şi alte ierburi sălbatice în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, a fost creat primul “boom” în ceea ce înseamnă astăzi aprovizionare de producere de hrană.
De mii de ani, multe popoare tradiţionale au mâncat cereale sub formă de terci de ovăz. În mod tradiţional, acestea erau cereal integrale (şi câteodată legume, cum ar fi mazărea) care erau înmuiate în apă şi lăsate la fermentat. Din punct de vedere istoric, terciul de cereale era considerat a fi mâncarea “omului sărac”, chiar dacă astăzi este o gustare “vedetă” atunci când vine vorba de dietă.
Aşadar, astăzi, cerealele sunt concepute ca fiind o masă perfectă pentru începutul unei zile pline de energie şi vitalitate.
Din punct de vedere al sănătăţii, studiile arată că un consum regulat de cereale (de exemplu, o dată pe zi, la micul-dejun) poate să aibă efecte benefice asupra sănătăţii şi să conducă la o greutate corporală echilibrată, datorită cantităţii de vitamine pe care îl conţin şi a conţinutului scăzut de grăsime.
Ideea că un mic-dejun format din cereale cu lapte este o masă sănătoasă poate să fie credibilă doar atunci când alegi cu grijă tipul de cereale. Încearcă, deci, să eviţi tipurile de cereale dulci din magazine, chiar dacă etichetele de pe cutii par prietenoase.
Sunt cerealele benefice în dietă?
O dietă pe bază de cereale ar putea să includă orice tip de cereale îţi plac (bineînţeles, ne referim la cele sănătoase, nu la cele pline de zahăr), inclusiv fulgi de porumb. Strategia presupune consumul de fulgilor de grâu sau ovăz sau alte cereale ca un înlocuitor de masă, astfel încât organismul tău va primi un număr mult mai mic de calorii decât de obicei.
Studiile publicate până în prezent susţin ideea conform căreia o dietă bazată pe consumul de cereale poate să ajute la pierderea în greutate şi are anumite avantaje nutriţionale.
Conform specialiştilor, cerealele constituie o alimentaţie mult mai sănătoasă decât majoritatea alimentelor procesate din comerţ, chiar dacă unele tipuri din magazine sunt formate în principal din cereale rafinate, zahăr şi adaos de vitamine. Cu toate acestea, chiar şi în cazul acestor tipuri de cereale, unii specialiştii în nutriţie afirmă că atunci când sunt consumate în cantităţi moderate şi cu lapte degresat, ele pot să fie benefice siluetei.
V am spus câteva despre cereale
Ingrediente
200 ml lapte
100 Gr cereale ( după preferință
100 Gr fructe uscate
Mod de preparare
Putem servi cu lapte rece sau cald cum va place.
Punem laptele în bol , adaugam cereale și fructele uscate și amestecam.
Servim dimineața
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu