Turte cu cartofi




Turte de cartofi – simplu și delicios!
Va las rețeta unor turte de cartofi delicioase și sățioase. Sunt foarte accesibile și simplu de preparat. Pot servi cu ușurință ca o gustare pentru întreaga familie. La fel, sunt perfecte pentru a fi luate la pachet la un picnic, la serviciu sau a fi savurate în pauza dintre ore.
Ingrediente
3-4 cartofi de mărime medie
1/2 pachețel de drojdii uscate
1/2 pahar de lapte cald (pentru dizolvarea drojdiei)
1/2 linguriță de zahăr
1.5 pahar de făină
1/2 linguriță de sare
ulei
Mod de preparare
Fierbeți cartofii în apă cu sare. Faceți din cartofi piureu. Lăsați să se răcească.
Amestecați laptele cald cu drojdia și zahărul. Lăsați să se odihnească timp de 5-10 minute.
Amestecați piureul de cartofi cu făină și sare. Făină adăugați-o treptat, până obțineți o masă omogenă. Amestecați.
Puneți aluatul într-un bol și lăsați-l la un loc cald să crească timp de 60 de minute. Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de aproximativ 1.8 cm.
Tăiați aluatul în dreptunghiuri, pătrate sau cercuri. Înfigeți aluatul cu cuțitul.
 Încălziți uleiul într-o tigaie puțin mai adâncă. Turtele trebuie să fie acoperite cu ulei.
Prăjiți-le la un foc puțin peste mediu. Mențineți temperatura uleiului. Dacă acesta va fi prea fierbinte, atunci turtele se vor arde. Iar dacă va fi mai rece, acestea vor absorbi prea mult ulei.Prăjiți până obțineți o crustă de culoare aurie.
****Notă: Turtele se servesc calde. Se combină cu orice tip de felul întâi. La dorință, turtele fierbinți pot fi unse cu usturoi presat, presărate cu sare și boia de ardei.

Comentarii

Postări populare