Sufleu cu carne
Buna seara tuturor
La multi ani.
Din categoria nimic nu se aruncă totul se mănâncă, uite alta idee. Pentru Crăciun am făcut friptura de porc , dar am făcut mai multa și a rămas . Ce facem cu ea???
Un sufleu gustos
Ingrediente
5-6 cartofi fierți
500 gr-700 carne de porc prăjită
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita boia
150 ml Smantana
1 catel de usturoi
sare,piper
cimbru uscat
2-3 oua
1 ceapa
Cașcaval ( noi am avut 3-4 feluri de cașcaval așa că l am dat pe răzătoarea și l am pus)
Pesmet
Mod de preparare
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba de jumatate, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se calesc putin in ulei si se adauga carnea care e deja prăjită Se lasa sa se patrunda putin si se adauga pasta de rosii, boia, sare si piper. Se mai lasa pe foc 5 minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet un vas pentru sufleu. Se taie rondele cartofii raciti si se pun jumatate pe fundul vasului. Se adauga carnea si se acopera cu cartofi. Se presara cimbru, Batem ouăle cu smântână și punem peste , apoi presărăm cascava si se da la cuptor preîncălzit pentru 25 de minute. Se poate servi cu smantana sau simpla.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu