Desert la pahar
Un desert ușor și foarte ușor de făcut , pe baza de creme, care au aceeasi baza si ca sa le fac mai pufoase, am pus si niste frisca. Rezultatul final: un desert delicios de îngrijire la prima vedere parca-i un parfait!
Ingrediente:
1 l lapte
360 gr zahar
100 gr amidon
6 galbenusuri
500 ml frisca+ 300 pentru ornat (opțional)
3 lingurite cafea solubila (nespecificat)
vanilie
un praf de sare
zahar (pentru frisca de ornat)
Mod de preparare:
Impartim laptele în două: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.
Pentru crema de vanilie , puneti zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Între timp amestecați 200 ml cu stomac (numai 60 g) amestecând cu un tel ca să se dizolve bine apoi adăugați 3 galbenusuri frecat puțin cu un praf de sare.
Când laptele este infierbantat, adaugă-l treptat peste lapte cu amidon și galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o punem la rece. Când s a încorporați frisca batuta tare și puneți un strat în cupele pregătite pentru desert.
Pentru crema de ness, procedam la fel ca la crema de vanilie, doar ca atunci cand amestecam 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.
Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).
La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).
Se tine la frigider până la momentul servirii!
Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!
Pofta buna!
Ingrediente:
1 l lapte
360 gr zahar
100 gr amidon
6 galbenusuri
500 ml frisca+ 300 pentru ornat (opțional)
3 lingurite cafea solubila (nespecificat)
vanilie
un praf de sare
zahar (pentru frisca de ornat)
Mod de preparare:
Impartim laptele în două: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.
Pentru crema de vanilie , puneti zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4 minute). Între timp amestecați 200 ml cu stomac (numai 60 g) amestecând cu un tel ca să se dizolve bine apoi adăugați 3 galbenusuri frecat puțin cu un praf de sare.
Când laptele este infierbantat, adaugă-l treptat peste lapte cu amidon și galbenusuri, amestecand continuu cu telul. Il punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Cand o tragem de pe foc adaugam 1 lingurita esenta de vanilie.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o punem la rece. Când s a încorporați frisca batuta tare și puneți un strat în cupele pregătite pentru desert.
Pentru crema de ness, procedam la fel ca la crema de vanilie, doar ca atunci cand amestecam 200 ml de lapte cu amidon, vom dizolva mai intai nesul in lapte apoi adaugam, amidonul si galbenusurile.
Se da la rece si se pune cel de-al doilea strat de crema (in care am incorporat frisca, ca in crema de vanilie).
La final, ornam cu frisca batuta tare in care am pus zahar dupa gust (2 linguri).
Se tine la frigider până la momentul servirii!
Este pufoasa, racoroasa si delicioasa!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu