Orez cu sos de portocale
După masă bogată de la sărbători sigur îți dorești ceva ușor de preparat și de mâncat
Uite la ce m am gândit eu
Ingrediente
2 cani supa de pui sau apa
½ cana vin alb sec
1 cana orez cu bob lung
1 portocala
½ piept de pui ( opțional , se poate servi și simplu )
Cateva feliute ghimbir proaspat
4-5 catei de usturoi
70 gr unt
Un praf de curry
Sare
Piper alb
Pătrunjel
Mod de preparare
Se pun cele 2 cani de supa/ apa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac.
Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Daca faceți cu piept de pui.Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite.
Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote.
Se scoate puiul si se adauga in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul. Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu pătrunjel
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu