Chec cu afine
Buna dimineața dragii mei azi va propun un chec glazurat care este foarte bun , și îl puteți pregăti pentru seara de revelion sau pentru orice alta ocazie
Ingrediente
187 de grame de făină cernută
1/2 lingurita praf de copt
Vârf de cuțit de sare
1 ceașcă de afine
Bucată de ciocolată albă de 140 de grame
115 grame (1/2 ceașcă) unt la temperatura camerei
300 Gr de zahăr (1 1/2 cești)
1/2 ceasca de crema brânză tare
1/2 ceasca de brânză mascarpone
3 ouă
1 linguriță extract de vanilie
2 linguri de unt topit
Glazură:
56 Gr (1/4 cană) de unt nesărat, moale
112 Gr Brânză cremă moale
1 1/2 căni zahăr pudră (sau mai mult pentru a face suficient de gros pentru a se răspândi pe partea de sus a tort)
1 linguriță extract de vanilie
Garnitură:
1 cana afine uscate
1 lingură de ulei vegetal
1/2 ceasca de ciocolata alba
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul de aer cu convecție la 325 F (dacă nu aveți cuptor cu aer convectiv, ridicați temperatura la 350 F și va trebui să rotiți tava pe jumătate prin timpul de coacere)
Ungem o tava cu unt și făină. Combinam făina, praf de copt și sare și cernem de trei ori, apoi lăsăm deoparte.
Într-o tigaie mică, la foc mediu topim 2,5 linguri unt de masă până are o culoare frumoasă de culoarea chihlimbarului, îndepărtați spuma și lăsați-o la o parte pentru a se răci.
Amestecam ouale cu extract de vanilie și lăsați-l deoparte. Se amestecă untul la viteză medie până când este cremos adăugați încet zahărul și continuați să bateți până când este cremos
Adăugați cremă brânză tare și mascarpone și bateți mixerul cu viteză medie la viteză mică și adăugați treptat ingrediente uscate alternativ cu ouă.
Adăugați bucăți de ciocolată în aluat și se amestecă bine, apoi se amestecă ușor afina Se toarnă în aluat preparat faina si se amesteca de jos în sus și ușor atingeți tigaia pe suprafața de lucru pentru a elimina bulele de aer .
Punem la cuptor preîncălzit și coacem 55 -65 de minute sau până o scobitoare introdusă iese curată (aproximativ 55 până la 65 de minute). Dacă nu aveți cuptor de aer cu convecție, timpul de coacere ar putea fi cu aproximativ 10 minute mai lung. Ca sa nu se ardă puneți o folie de aluminiu deasupra. Răciți checul în tava timp de 15 minute, apoi scoateți din tava și se răcește pe suport.
Glazură:
Când checul este răcit complet, pregătiți glazura.
Cu un mixer, impreuna amestecati crema de brânză și untul pana se inmoaie. Adăugați lent zahăr pudră și bateți până când este netedă, amestecați și adaugati extract de vanilie. Răspândiți-o pe vârful tortului. Puneți checul în frigider până se întărește glazura
Garnitură
Când glazura este întărită topiți 1/2 ceasca de ciocolată albă cu 1 lingură de ulei vegetal într-o tigaie mica la foc mic Puneți peste chec și decorați cu afine uscate și cu ciocolată rasă
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu