Supa de dieta
Supa de pui dietetica poate fi o solutie usoara si gustoasa de a reusi sa mai scapi de niste kilograme in plus.
Aceasta este recomandata fie ca ai un eveniment si trebuie sa arati mai suplu, fie ca urmezi un program de detoxifiere.
Supa de pui dietetica este un fel de mancare pe care poti sa il gatesti sanatos si fara grasimi, deci am introdus-o la retete dietetice.
Ingrediente
1 kg de carne de pui cu os fara piele (nu o las nici la fiert, deoarece grasimea va ramane in supa: ciocanele de pui, pulpe sau piept cu os, lasat la fiert pentru gust)
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastranac
jumatate de radacina de telina
1 ceapa alba mare sau doua cepe medii
1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust
Crutoane
Mod de preparare
Supa de pui dietetica este un preparat pe cat de simplu de realizat, pe atat de pretentios pentru musafiri. Daca este corect gatita, supa ar trebui sa iti iasa clara, fara resturi de carne sau legume.Trebuie sa speli bine carnea de pui pentru a nu pastra urme de sange. Ar trebui sa indepartezi pielea, pentru ca aceasta contine multe calorii si grasimi.
De asemenea, daca vrei sa te asiguri ca supa de pui dietetica este foarte slaba, poti folosi carne de pui dezosata sau chiar piept. Trebuie sa stii insa ca in general nu se foloseste carne foarte slaba pentru supe si ciorbe. Osul si pielea au mai multe calorii, dar ofera si gustul supei in care fierb.
Daca ai bucati mari de carne pentru supa de pui dietetica, cum ar fi pulpe intregi, spate sau piept, este recomandabil sa le tai in bucati, insa mai maricele. Astfel te asiguri ca toate bucatile se vor patrunde la fiert, dar nici nu se vor desface in fasii la fiert.
Pune carnea la fiert intr-o oala potrivita, si adauga inca doua treimi de apa peste bucatile de carne. Fierbe supa la foc potrivit, pana o spumezi bine.
******Sfatul meu – supa de pui dietetica la inceput: Trebuie sa ai grija la spuma, care trebuie indepartata periodic in prima parte a fierberii puiului. Aceste trucuri te ajuta sa servesti familiei tale sau musafirilor o supa de pui dietetica si cat mai clara. Poti obtine acest efect si prin strecurare, la finalul fierberii ingredientelor, daca ti-ai dat seama ca s-a tulburat.
Incearca periodic bucatile de pui, sa te asiguri ca se patrund. Atunci cand nu se mai formeaza spuma, adauga in supa de pui dietetica ceapa curatata, dar intreaga. La final aceasta se va arunca.
Morcovii, telina, pastranacul si patrunjelul radacina se curata si se taie in bucati in formele dorite (cuburi, rondele sau bastonase). In acest moment adaugam in supa bucatile de legume.In general dezosez bucatile de pui si adaug carnea inapoi in supa de pui dietetica, pentru usurinta de a o savura fara sa ne murdarim pe maini.
Poftă bună
Aceasta este recomandata fie ca ai un eveniment si trebuie sa arati mai suplu, fie ca urmezi un program de detoxifiere.
Supa de pui dietetica este un fel de mancare pe care poti sa il gatesti sanatos si fara grasimi, deci am introdus-o la retete dietetice.
Ingrediente
1 kg de carne de pui cu os fara piele (nu o las nici la fiert, deoarece grasimea va ramane in supa: ciocanele de pui, pulpe sau piept cu os, lasat la fiert pentru gust)
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastranac
jumatate de radacina de telina
1 ceapa alba mare sau doua cepe medii
1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust
Crutoane
Mod de preparare
Supa de pui dietetica este un preparat pe cat de simplu de realizat, pe atat de pretentios pentru musafiri. Daca este corect gatita, supa ar trebui sa iti iasa clara, fara resturi de carne sau legume.Trebuie sa speli bine carnea de pui pentru a nu pastra urme de sange. Ar trebui sa indepartezi pielea, pentru ca aceasta contine multe calorii si grasimi.
De asemenea, daca vrei sa te asiguri ca supa de pui dietetica este foarte slaba, poti folosi carne de pui dezosata sau chiar piept. Trebuie sa stii insa ca in general nu se foloseste carne foarte slaba pentru supe si ciorbe. Osul si pielea au mai multe calorii, dar ofera si gustul supei in care fierb.
Daca ai bucati mari de carne pentru supa de pui dietetica, cum ar fi pulpe intregi, spate sau piept, este recomandabil sa le tai in bucati, insa mai maricele. Astfel te asiguri ca toate bucatile se vor patrunde la fiert, dar nici nu se vor desface in fasii la fiert.
Pune carnea la fiert intr-o oala potrivita, si adauga inca doua treimi de apa peste bucatile de carne. Fierbe supa la foc potrivit, pana o spumezi bine.
******Sfatul meu – supa de pui dietetica la inceput: Trebuie sa ai grija la spuma, care trebuie indepartata periodic in prima parte a fierberii puiului. Aceste trucuri te ajuta sa servesti familiei tale sau musafirilor o supa de pui dietetica si cat mai clara. Poti obtine acest efect si prin strecurare, la finalul fierberii ingredientelor, daca ti-ai dat seama ca s-a tulburat.
Incearca periodic bucatile de pui, sa te asiguri ca se patrund. Atunci cand nu se mai formeaza spuma, adauga in supa de pui dietetica ceapa curatata, dar intreaga. La final aceasta se va arunca.
Morcovii, telina, pastranacul si patrunjelul radacina se curata si se taie in bucati in formele dorite (cuburi, rondele sau bastonase). In acest moment adaugam in supa bucatile de legume.In general dezosez bucatile de pui si adaug carnea inapoi in supa de pui dietetica, pentru usurinta de a o savura fara sa ne murdarim pe maini.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu