Rata la cuptor

 Vouă vă place carnea de rata
Noua da și este una dintre rețetele pe care le facem de sărbători, și mai ales în ziua de Bobotează
Ingrediente
1 Rata proaspata eviscerata
450 ml Suc de portocale
120 gr Zahar
1 lingurita Scortisoara macinata
150 gr Unt 65% Pilos
2 buc Portocale
1 varf Sare de mare iod
1 varf Piper negru
6-8 cartofi
1 pahar ulei
1 pahar de vin alb
Mod de preparare
Curățăm cartofii și îi spălăm
Rata se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se presara cu sare, piper, scortisoara si se umple cu doua portocale curatate.
Punem ulei in tava și cartofii, punem rata și vinul
Se baga la cuptor, la 160°C, si se lasa timp de doua ore. Din cand in cand se verifica si se unge cu unt. Intr-ocratita se pregateste sosul pentru rata. Fierbem suculde portocale cu zaharul, 100 gr de unt si amestecam cu o lingura de lemn, il lasam sa scada pana ajunge la consistenta mierei.
Cand sosul si rata sunt gata, jumatate din sosul pecare il avem il turnam peste rata si o mai lasam, in cuptorul oprit, 10 minute!
Se serveste cu o garnitura la alegere: varza calita, legume natur, mazare, cuscus sau orez. Pofta buna!

Comentarii

Postări populare