Lipii cu branza , ceapa si marar
Lipiile cu ceapa verde, brânză si marar sunt usor de preparat si foarte satioase. Se pot servi atat simple, cat si in diverse combinatii, cu branza, iaurt sau salata de rosii .
Ingrediente
Pentru aluat:
500 grame faina
300 ml apa calda
30 grame drojdie
sare
zahar.
Pentru umplutura:
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
20 ml ulei
100 Gr brânză
sare.
Mod de preparare
Amesteca drojdia cu o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa cald. Intr-un bol amesteca faina cu sarea, drojdia si apa calda. Framanta pana obtii un aluat consistent, care sa nu se lipeasca de maine. Lasa aluatul la dospit timp de o ora.
Intre timp pregateste umplutura. Toaca ceapa si mararul si amesteca cu brânză, sare si ulei.
Intinde aluatul si taie-l in 8 parti egale. Intinde fiecae foaie de aluat. Pe fiecare foaie aseaza cate 2 lingurite de compozitie si impacheteaza, sigilind marginile cu degetele. Prajeste apoi lipiile pe fiecare parte. (Eu am făcut în aparatul de wafles)
Lipiile cu ceapa verde si marar se servesc fierbinti. Le poti servi si cu branza sau iaurt.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu