Chifteluțe cu pui și dovlecei
Buna dimineața
Când te saturi de chifteluțele din carne de porc, sau cînd ești la dietă și nu poți mânca carne de porc , poți prepara varianta cu dovlecei și carne de pui.
Ingrediente
500 gr carne de pui, tocată
1 dovlecel
2 căței de usturoi
1 ardei iute
pătrunjel
1 lingură zeamă de lămâie
200 gr pesmet
1 ou
sare
piper
1 ceapă verde
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Razi dovlecelul și-l storci de excesul de apă. Îl amesteci cu pesmetul, condimente, după gust, zeama de lămâie, pătrunjel tocat, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Încorporezi carnea, ardeiul iute tocat, oul și omogenizezi.
Încingi uleiul în tigaie și formezi cu mâna umedă bile din compoziție, pe care apoi le aplatizezi și le așezi în tigaie. Le rumenești pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu