Melcișori cu brânză si nuca
Buna dimineața
Pentru că prințul meu vrea și el una alta, mereu îmi spune mami faci ceva bun te rog
Azi am ales sa ii fac melcișori cu brânză și nuca
Ingrediente aluat:
500 gr faina
2 oua
maia (1 plic drojdie uscata, doua lingurite zahar, 2 linguri lapte)
4 linguri ulei
250 ml lapte
esenta de rom.
Ingrediente umplutura branza:
275 gr branza de vaci,
150 g zahar
1-2 oua
3 linguri gris
esenta de vanilie
Coaja de lămâie
1 cana nuca măcinată
Mod de preparare aluat:
se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc unde se face maiaua (drojdia, zaharul si laptele).
Se adauga ouale, esenta de rom, un varf de cutit de sare, laptele caldut si se incepe framantarea.Treptat se pune uleiul si se framanta pana se desprinde aluatul de pe mana. La nevoie se mai adauga faina.
Mod de preparare umplutura: se amesteca branza de vaci cu doua oua, esenta de vanilie, zaharul, grisul , coaja de lămâie și nuca si se omogenizeaza ,cand aluatul si-a dublat volumul de imparte in doua.
Din prima parte se intinde o foaie,peste se pune branza,se ruleaza cat se poate de strans si se taie felii de cca 2 cm.
Se aseaza cu fata in sus intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se coc cca 40 min in cuptorul preincalzit.
Cand melcisorii sunt rumeni in obrajori, se scoate tava din cuptor si se aseaza frumos pe platou. Cu a doua bucata se procedeaza la fel .
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu