Negresa
Asta este rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post. Doar respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă.
Ingrediente
280 gr făină
240 ml apă
250-280 gr zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
125 gr ciocolata
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Ungem un vas de yena cu ulei.
Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.
Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie si ciocolata rasa
. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un auluat destul de lichid dar omogen.
Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.
Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu