Paine cu chimen
Cu totii stim ca painea din comert contine conservanti si este lipsita de nutrienti. Painea cu chimen facuta in casa este foarte gustoasa si sanatoasa, are o crusta crocanta si un miez pufos. Chimenul ii ofera acestei paini o aroma deosebita.
Astazi va propun o reteta de paine de casa cu chimen foarte gustoasa, hranitoare si sanatoasa. Painea facuta in casa nu are aditivi si conservanti pe care ii intalnim in cea din comert.
Chimenul este un condiment folosit la diverse feluri de mancare, are o aroma puternica si un gust putin picant.
Avand in vedere aroma sa puternica, chimenul este folosit la supe, sosuri, chifle si adauga un plus de savoare carnii de pui, porc sau miel.
Ingrediente
600 gr faina alba;
1 plic de drojdie uscata (8 g);
o lingura de sare;
300 ml apa calda;
7 linguri ulei de masline;
2 linguri seminte de chimen.
1-2 galbenusuri pentru uns painea.
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina, drojdia si sarea, se toarna treptat apa calduta si se framanta bine aluatul.
Se adauga 7 linguri de ulei de masline si se framanta din nou, apoi se lasa la dospit aproximativ 1 ora pana isi dubleaza volumul. Aluatul se modeleaza sub forma rotunda si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi cu cuțitul taiem in semnul crucii.
Painea se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de chimen.
Se coace painea 30-40 de minute in cuptorul preincalzit (pana se rumeneste frumos).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu