Brăduți cu vișine
Vă aduceți aminte de acești brăduți, pe care îi făceau mamele sau bunicile noastre ???
Noi da și ne plac foarte mult
Ingrediente :
250 gr biscuiţi mărunţiţi
70 gr unt la temperatura camerei
3 linguri de cacao
5 linguri de zahăr
o lingurită esenţă de rom
80 gr nucă
2 linguri gem de caise ( sau de prune )
100 ml lapte, 50 gr fulgi de cocos,
vişine din compot pentru mijlocul bradutilor ( sau fructe confiate )
Mod de preparare
Cu ajutorul robotului de bucătărie se mărunţesc biscuiţii şi nuca , apoi se pun intr-un bol si se amestecă cu cacaoa . Laptele şi zahărul se pun intr-o oală pe foc să se încălzească şi să se dizolve zahărul, apoi se toarnă călduţ peste amestecul de biscuiti. Se încorporează in compozitie gemul, esenţa de rom , şi untul moale. Vom obţine o pastă groasă. Cu o linguriţă se ia din compoziţie, se pune o vişină în mijloc, si cu palmele se dă o formă de bilă care se tăvăleste prin nuca de cocos şi folosind-ne de capacul de la un storcătorul manual de citrice , se formează brăduţul. Brăduţii se păstrează la rece în frigider.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu