Aripioare picante




Ingrediente
12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cană făină
3 linguriţe chili pudra
1/2 linguriţă +1 vârf linguriţă usturoi granulat
1 linguriţă vegeta
1 1/2 linguriţă sare
mod de preparare
Aripioarele se taie în cele 3 bucăţi, iar vârfurile se aruncă. Se spală bine şi se pun într-o oală. Se acoperă cu 2 căni de apă rece în care am dizolvat 1/2 linguriţă usturoi granulat, 1 linguriţă vegeta şi 1 linguriţă sare. Se lasă la frigider cca 2-4 ore.Se pune oala pe foc şi se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scurg apoi de apă şi după ce se răcoresc un pic se absorb bine cu şerveţele de bucătărie.Într-un bol bateţi oul, apoi adăugaţi laptele şi omogenizati bine.În alt bol/cutie cu capac amestecaţi făină cu chili, 1/2 linguriţă sare şi 1 vârf linguriţă usturoi granulat. Amestecaţi bine.Treceţi fiecare aripioară prin amestecul de făină, apoi prin cel de lapte şi iar prin amestecul de făină.Încingeţi bine de tot o sticlă de ulei într-o tigaie adâncă. Am pus câte 6 aripioare o dată în sita specială pe care o are tigaia pentru prăjit şi le-am scufundat în baia de ulei pentru fix 3 minute. Scoateţi-le pe o farfurie cu şerveţele să absoarbă grăsimea.Lăsaţi aripioarele la răcit măcar 10 minute. Se servesc călduţe sau reci. Rămân crocante cca 2-3 ore după ce au fost preparate.

Comentarii

Postări populare