Varza cu șuncă
Ingrediente
2 verze murate
1 ceapă roşie
boia dulce de ardei
sare
piper praf şi boabe
puţin ulei
6-8 felii costiţă afumată
2 linguri pasta de tomate
1 morcov
1 cana apa
Mod de preparare
Se scoate varza murată din butoi şi se lasă la desărat câteva ore. Se scurge bine de zeamă, se taie jumătăţi şi se toacă mărunt.
Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei într-o cratiţă potrivită. Se pune varza peste ceapă şi se călesc bine, amestecându-se mereu să nu se lipească, apoi punem morcov Apoi adaugam pasta de tomate si apa
Separat se taie costiţa felii potrivite şi se pune la prăjit în sucul propriu câteva minute. Se condimentează varza cu sare, piper şi boia dulce, după gust.
Peste varză se aşază feliile de costiţă şi se presară câteva boabe de piper.
Mod de preparare
Se scoate varza murată din butoi şi se lasă la desărat câteva ore. Se scurge bine de zeamă, se taie jumătăţi şi se toacă mărunt.
Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei într-o cratiţă potrivită. Se pune varza peste ceapă şi se călesc bine, amestecându-se mereu să nu se lipească, apoi punem morcov Apoi adaugam pasta de tomate si apa
Separat se taie costiţa felii potrivite şi se pune la prăjit în sucul propriu câteva minute. Se condimentează varza cu sare, piper şi boia dulce, după gust.
Peste varză se aşază feliile de costiţă şi se presară câteva boabe de piper.
Comentarii
Trimiteți un comentariu