Varza cu șuncă



Buna dimineața pofta de mâncare de varză acră cu șuncă
Ingrediente
 2 verze murate
1 ceapă roşie
 boia dulce de ardei
 sare
 piper praf şi boabe
 puţin ulei
 6-8 felii costiţă afumată
2 linguri pasta de tomate 
1 morcov 
1 cana apa 
Mod de preparare
Se scoate varza murată din butoi şi se lasă la desărat câteva ore. Se scurge bine de zeamă, se taie jumătăţi şi se toacă mărunt.
Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei într-o cratiţă potrivită. Se pune varza peste ceapă şi se călesc bine, amestecându-se mereu să nu se lipească, apoi punem morcov 
Apoi adaugam pasta de tomate si apa 




Separat se taie costiţa felii potrivite şi se pune la prăjit în sucul propriu câteva minute. Se condimentează varza cu sare, piper şi boia dulce, după gust.
Peste varză se aşază feliile de costiţă şi se presară câteva boabe de piper. 


Se bagă în cuptorul bine încins, iar după ce s-a rumenit se serveşte caldă cu mămăliguţă sau pâine.

Comentarii

Postări populare