Tarta cu ciuperci și spanac
Tarta cu ciuperci și spanac
Pentru aluat
100 gr unt sau margarină
250 gr făină
sare
1-2 ouă
1-2 linguri smântână
Pentru umplutură
300 gr ciuperci proaspete
200 gr caşcaval ras
100 gr mozzarella
sare
piper
2-3 cepe
1 legatura pătrunjel
1 legatura mărar
Câteva frunze de spanac
Rosii
Mod de preparare
Aluat
Se pun într-un bol ingredientele pentru aluatul de tartă şi se amestecă bine până se formează o cocă destul de tare şi se pune la frigider pentru 30 de minute. Cât timp se odihneşte aluatul, se pregăteşte umplutura.
Umplutura
Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-au scurs, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la călit într-o tigaie cu ceapa şi puţin ulei, iar spre sfârşit se adaugă verdeaţa, spanac sarea şi piperul şi se mai lasă 5 minute la foc potrivit. Ungem o tartine ea cu unt apoi punem aluat ,peste aluat punem umplutura Aceasta se întinde uniform, se presară caşcavalul ras, mozzarella și roșii tăiate rondele şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade Celsius ( am preîncălzit cuptorul înainte )
Se servesc călduţe sau reci, la aperitiv.
Comentarii
Trimiteți un comentariu