Spanac cu orez
Grecii sunt experți în asezonarea preparatelor, asttfel încât din doar câteva ingrediente poți obține un fel de mâncare bun de să te lingi pe degete, așa cum este și acest pilaf cu spanac , eu am servit cu o bucățică de carne
Ingrediente
400 gr orez cu bobul lung
1 lămâie
900 gr spanac
1 ceapă roșie
1 praz
6 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
mărar
piper
sare
Apa
Mod de preparare
Cureți ceapa și prazul, apoi le toci și le așezi într-o cratiță cu puțină apă. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi 4 linguri de ulei și le lași la călit, amestecând constant. Adaugi orezul, amesteci și, după un minut, pui spanacul tocat și torni apă cât să acoperi orezul. Pui pasta de tomate și lași orezul să fiarbă, adaugând apă fierbinte dacă mai este nevoie. Torni restul de ulei și condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești pilaful cu mărar tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu