Paste cu pui si sos
Cine nu ar gusta o porţie savuroasă de paste cu pui şi sos alb de smântână? Se fac rapid şi sunt absolut delicioase! Pune-te pe treabă şi nu uita să le asociezi cu un vin alb aromat.
Ingrediente
1/2 pachet tagliatelle
1 piept de pui
ulei
sare
piper
Pentru sos
200 g smântână
2 linguri ulei
sare
piper
Mazare
2-3 căței de usturoi zdrobiți
1 ceapă mărunțită
2 linguri praz tăiat mărunt
cepșoară, opțional
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci, îl dai cu sare și îl lași la frigider 30 de minute.
Între timp, prepari tagliatellele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Fierbi pieptul de pui până intră dinții furculiței cu ușurință în el, apoi îl tai fâșii.
Pentru sos, încingi uleiul, sotezi ceapa, prazul și usturoiul, amesteci, torni puțină apă și adaugi pieptul de pui și smântâna. Omogenizezi și potrivești gustul de sare și piper. Ții pe foc să se combine aromele și dai deoparte. După ce s-a răcorit sosul pui boabele de mazăre și îl servești alături de tagliatelle, presărat cu cepșoară tăiată fin, după gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu