Cozonac floare
Cozonac floare, aveam rețetă in caiet dar mi se părea greu de făcut, am ezitat să îl fac , dar acum i a venit rândul și pot să vă spun că se face foarte ușor
Ingrediente
500 gr faina
300 ml lapte caldut
2 linguri zahar pudra
50 gr unt
2 galbenusuri
o fiola esenta de vanilie
10 g drojdie proaspata
un praf sare
Pentru umplutura
un borcan mic crema de ciocolata cu alune, din comert
un ou pentru uns
Mod de preparare
Se prepara o maia din drojdie, 100 ml lapte caldut si 2 linguri de faina (din cele 500 gr) si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut, se amesteca maiaua cu restul de faina, zaharul pudra, untul, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si putin cate putin din lapte, pana ce totul se omogenizeaza si se formeaza un aluat putin lipicios. Acesta se lasa la crescut intr-un castron acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale din care se intind 4 foi rotunde, egale.
Peste prima foaie se intinde crema de ciocolata, se pune a doua foaie, se unge iar cu crema, se pune a treia foaie si se unge si aceasta cu crema, peste care se pune ultima foaie.
In mijlocul foilor se pune un pahar cu gura in jos, se decupeaza de langa pahar catre margine in 4 parti egale, apoi fiecare parte in jumatate si iar fiecare felie obtinuta se mai taie inca o data. Astfel se obtin 16 bucati. Se ridica paharul de pe aluat si se iau cate 2 fasii care se rasucesc de doua ori, unindu-le la capat.
Odata floarea formata, se pune in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.
Poftă bună și sărbători fericite
Comentarii
Trimiteți un comentariu