Mini tarte cu dulceață
Buna seara
Mini tarte cu dulceaţă de căpşuni
Dulceața de căpșuni este aliatul perfect atunci când vine vorba de prepararea unei prăjituri pentru cei mici. Roșiaticele inimioare te răsfață cu gustul lor delicat, fiind compoziția perfectă în prepararea prăjiturelelor. O combinație inedită de aluat crocant sau pufos cu textura catifelată a dulceții, m am gândit să te ajutăm cu o rețetă de Mini tarte cu dulceață de căpșuni, repede de preparat și numai bună pentru o după-amiază însorită.
Ingrediente
250 gr făină
250 gr zahăr pudră
125 gr unt
un vârf de cuțit de sare
1 ou
1 portocală sau o lămâie
lapte
Pentru umplutură:
dulceaţă de căpșuni
Mod de preparare
Pune făina și untul într-un robot de bucătărie, cu un vârf de cuțit de sare și amestecă până obții un aluat cu o textură ca a pesmetului. Adaugă oul, rade coaja de la o portocală sau de la o lămâie și amestecă din nou, turnând și laptele, pentru omogenizarea conținutului.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 180 ° C, potrivită coacerii. Între timp, pe blatul din bucătărie, presară un pic de făină și întinde aluatul. Folosește un făcăleț, până obții un aluat cu o grosime de aproximativ 5 cm.
Pregătește formele pentru brioșe sau tave mai mici pentru copt, în care să pui aluatul, întorcându-l și lipindu-l de margini, pentru a avea tarte crocante în exterior. Pune lingurițele de dulceață înăuntrul formelor, umplând cât mai bine fiecare tartă. Ai grijă ca dulceața să nu depășească marginea formelor sau a tavei pentru copt, pentru a permite tartelor să se rumenească bine pe margini, să nu se înmoaie.
Pune formele sau tavele cu tarte pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru a se coace încet și lasă-le aproximativ 15 minute. Tartele sunt gata când aluatul este rumenit și are o culoare arămie, iar conținutul își subțiază textura.
Scoate tartele din cuptor, lasă-le să se răcească și le poti servi. Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu