Oua umplute cu urda
Eu mereu fac de sărbători oua umplute și pentru că tot aveam urda de la cioban , am zis sa le fac așa de data aceasta
Ingrediente
10 oua
250 gr urda
5 linguri smantana de tara
1 legatura mica marar verde
sare
piper
1 lingurita busuioc uscat
Boia dulce
Apa
Mod de preparare
Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz.
Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte.
Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit.
Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
Intr-un bol amestecam urda faramitata cu smantana.
Mararul verde il spalam, indepartam coditele, il tocam si il incorporam in branza.
Presaram sare, piper si busuioc.
La final punem 2-3 galbenusuri fierte, data pe razatoare si amestecam bine.
Cu o lingurita punem umplutura in jumatatile de oua.
Le asezam pe o tava, presaram boia dulce si cașcaval ras pe fiecare,
Le dam la rece pentru o ora, apoi servim!
Comentarii
Trimiteți un comentariu