Piftie din cap de porc
Piftie că la mama acasă din cap de porc
ingrediente
1 cap de porc
4 capatani de usturoi
1 pliculet de gelatina
sare
Morcovi
Frunze de telina
1 ceapa
mod de preparare
Capul de porc se spala bine, apoi se opareste si se spala din nou. Se indeparteaza ratul. Limba se fierbe intreaga si apoi se scoate, se raceste si se curata de pielita, dupa care se taie in cubulete
Restul capului se transeaza cu satarul in bucati egale, care, de asemenea, se fierb in apa rece cu sare. In prealabil, urechile trebuiesc bine spalate si curatate. Adăugăm și morcovi , ceapa și țelina in apa
Cand s au fiert, se scot pe o farfurie, iar zeama se strecoara. Se asaza intr-un vas curat, se adauga usturoiul curatat si pisat. Se dizolva gelatina in putina apa si se toarna in zeama, amestecand cu grija. Decorați după placere. Se Iasa o zi Ia rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu