Coșulețe umplute
Buna ziua pot sa spun ca am pastrat de-acasa multe idei si retete in bucatarie, am primit pachet de la mama și mi a pus și forma veche de fonta pentru cosulete si mi-am amintit de niste prajituri-fursecuri pe care le mancam cu placere in copilarie: cosulete umplute
Banuiesc ca le cunoasteti si voi!
Iar acum sunt cele mai bune pentru sarbatsăile de iarnă
Ingrediente
Aluat
4 oua,
1 pachet unt (82% grasime)
1cana zahar
1 plic praf de copt (optional–eu am facut reteta aceasta si fara praf de copt si mi-a iesit excelenta si asa)
1 lingurita coaja de lamaie bio rasa (optional)
600 gr faina alba de grau
putin ulei pentru uns forma
Umplutura 1:
3 albusuri
50 gr zahar pudra vanilat
75 gr nuca macinata
Umplutura 2:
3 albusuri
75 gr ciocolata amaruie rasa
50 gr fulgi de cocos
zahar pudra vanilat dupa gust
picaturi esenta rom
Mod de preparare
Aluat
Intr-un bol incapator se toate ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat fraged si elastic (puteti folosi si robotul in acest scop)
Aluatul obtinut se infasoara in folie de palstic si se da la rece 1 ora.
Se incinge forma pe aragaz
Se ung alveolele fierbinti cu putin ulei (cu pensula)
Se scoate aluatul de la rece, se formeaza bilute mici, care se platizeaza usor, atat cat sa incapa in forme.
Se potrivesc bilutele de aluat in alveole, iar forma se asaza pe foc.
Se coc cosuletele pe ambele parti ale formei.
Se scot cosuletele intr-un bol separat, se lasa la racit.
Umplutura
Se prepara umpluturile, prin amestecarea, in boluri separate, a ingredientelor din reteta
Cosuletele racite se asaza intr-o tava de aragaz, dupa care se umplu cu grija cu umpluturile de mai sus:unele cu prima umplutura, altele cu a doua.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, iar prajiturile cosulete cu nuca se coc la foc moderat (180-185 grade) pana cand umplutura este ferma.
Se lasa cosuletele la racorit, optional se pudreaza cu zahar pudra (dupa ce ajung la temperatura camerei, altfel, zaharul se va topi) si se pot servi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu