Briam
Dovlecei cu cartofi la cuptor (Briam)
O mancare de legume usor de facut care este in acelasi timp gustoasa si sanatoasa si care imbina cu succes dovleceii, morcovii și cu cartofii, numai buna pentru perioadele de post. In Grecia se numeste Briam si circula in multe variante. Am ales pentru d-voastra si va prezint varianta mea preferata.
Ingrediente
1 kg de cartofi
1 kg de dovlecei
2 morcovi
7-8 catei de usturoi intregi
50 gr de ulei (de preferinta de masline)
1 lămâie
sare, piper, boia (optional), oregano dupa preferinta
1 cana apa
Mod de preparare
Spalam dovleceii, le curatam capetele si ii taiem in rondele late de un deget. Curatam cartofii si ii taiem in cubulete potrivite.
Curățăm și spălăm morcovi și îi tăiem rondele , Ii punem in tava si adaugam usturoiul, uleiul, sarea, piperul, boiaua (optional) si oreganul , zeama de lămâie și apoi o cana de apa. Amestecam sa se uniformizeze ingredientele, acoperim tava cu capac sau cu hartie de copt si o bagam la cuptor preincalzit la 200 C aprox. aprox. ½ ora. Inlaturam capacul si lasam sa se rumeneasca inca 10-15 minute.
****Tips
Dovleceii sunt mai gustosi daca nu se curata de coaja.
In perioadele cand nu se posteste, briamul se poate servi cu o felie de branza care il completeaza cu succes.
Pebtru că eu sunt la dietă am servit cu urda și fudulii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu