Ou cu brânză

buna dimineața, am primit pachet de la mama și bineînțeles era și brânză , așa cum m am apucat de treabă .
O sa mi spuneți ce noutate de rețetă este asta , nu nu este noutate dar am considerat că trebuie să o scriu
Ingrediente
1 felie de telemea
2 oua
1 lingură de ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare
Iei mai întâi felia aia de brânză telemea (nu contează dacă e de oaie, vacă sau capră, contează doar să fie cât de cât tare) şi o pisezi cu furculiţa într-o farfurie adâncă. O greşeală comună, pe care o fac multe gospodine este aceea de a da brânza pe răzătoare. Acest procedeu duce însă la crearea de fulgi de brânză, în locul bulgăraşilor rezultaţi din pisarea telemelei cu furculiţa, or pentru ca oole să adere mai bine la brânză, iar omleta să fie coerentă, sunt necesari tocmai aceşti bulgăraşi.
După cum aţi ghicit deja, pisarea se efectuează până când felia de brânză se transformă în bulgăraşi mărunţi de brânză. Punem ulei in tigaie și lăsăm să se încingă , apoi adaugam brânză și amestecam pentru 2 minute , batem ouăle și adaugam peste brânză și amestecam bine .
Se poate servi cu mămăliguță .

Comentarii

Postări populare