Desert cu pâine prajita
Aveam pofta de ceva dulce , dar nu aveam biscuiți așa că am găsit imediat solutia
Ingrediente
Pentru blat:
300 gr pâine prajita
120 gr de unt,
3 linguri lapte
Pentru crema de branza:
2 cutii mascarpone (250g),
300 gr branza de vaci cremoasa
250 ml frisca lichida,
15 pliculete indulcitor (sau 150 g zahar)
o ciocolata alba(100 g),
3 pliculete zahar vanilat (pastaie vanilie),
2 pliculete gelatina, 150 ml apa,
Pentru jeleu:
350 gr capsuni,
8 pliculete indulcitor (sau 4 linguri de zahar),
1 plic de gelatin
100 ml apa
Mod de preparare
Blatul: Maruntim fin pâinea prăjită si punem peste ea untul topit și lapte.Amestecul il punem intr-o tava de yena nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema de branza:
Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat indulcitorul Green Sugar, adaugam si ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta
Se scutura putin tava pentru a nivela masa cremoasa. Se da la rece pentru minim 5 ore.
Jeleul de capsuni:
Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem jeleul printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.
Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita. Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Scoatem din frigider si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu