Linzer cu gem





Ai făcut vreodată fursecuri  linzer? Dacă nu ai încercat încă, acum e momentul să le  faci folosind această reţetă simplă de linzer cu gem de căpşune sau de prune.
Aceste fursecuri am auzit că îi plac Moșului foarte mult așa ca m am gândit să i le prepar ca sa l aștept
Ingrediente
 130 gr făină
 130 gr zahăr
 130 gr unt
 130 gr nuci măcinate
 4 gălbenuşuri
 500 gr gem de căpşune sau de prune sau cireșe
2-3 linguri apa
Zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca nucile macinate cu zaharul si faina. Se adauga galbenusurile si untul taiat în buca ţele. Se adauga 2-3 linguri de apa, doar pentru a înmuia si aduna aluatul.
Se aduna aluatul într-o bila care se înveleste într-o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Pe masa usor presarata cu faina se întinde aluatul cu sucitorul, apoi tăiem pătrățele umplem cu gem și aducem 2 colturi spre mijloc.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și băgăm tava in cuptor, coacem pentru 30-35 de minute.
Sărbători fericite tuturor

Comentarii

Postări populare