Linzer cu gem
Aceste fursecuri am auzit că îi plac Moșului foarte mult așa ca m am gândit să i le prepar ca sa l aștept
Ingrediente
130 gr făină
130 gr zahăr
130 gr unt
130 gr nuci măcinate
4 gălbenuşuri
500 gr gem de căpşune sau de prune sau cireșe
2-3 linguri apa
Zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca nucile macinate cu zaharul si faina. Se adauga galbenusurile si untul taiat în buca ţele. Se adauga 2-3 linguri de apa, doar pentru a înmuia si aduna aluatul.
Se aduna aluatul într-o bila care se înveleste într-o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Pe masa usor presarata cu faina se întinde aluatul cu sucitorul, apoi tăiem pătrățele umplem cu gem și aducem 2 colturi spre mijloc.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și băgăm tava in cuptor, coacem pentru 30-35 de minute.
Sărbători fericite tuturor
Comentarii
Trimiteți un comentariu