Painea lui Isus
Buna ziua oameni dragi
Simplu de preparat, după rețeta clasică, dar gustoasă și aspectuoasă, această pâine de casă cu susan
In fiecare an aici în Grecia de Crăciun trebuie sa avem Pâinea lui Isus pe masa ( xristopsomo se cheamă )
Anul acesta am ales sa fac aceasta rețetă
Ingrediente
200 ml apă
500 g făină
20 g drojdie proaspătă
50 ml ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 linguriță miere
1 linguriță sare
semințe de susan
Mod de preparare
Într-un bol, se freacă drojdia cu zahărul până la diluare, apoi se adaugă puțină apă călduță și se omogenizează.
Se cerne făina în alt vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se adaugă drojdia lichefiată.
Se acoperă vasul și se lasă la loc cald, 10-15 minute, până se dezvoltă maiaua.
Apoi, se adaugă, treptat, uleiul și apa caldă în care s-a dizolvat sarea și se frământă aluatul, încorporând, treptat, făina.
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până își dublează volumul se așază în tava unsă și tapetată cu făină și se mai lasă 15-20 de minute, la crescut.
Într-un vas, se apestecă o lingură de făină cu două de apă, și mierea, iar cu acest amestec se unge aluatul de pâine deasupra
Se presară susan și se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc mediu.
Sărbători fericite
Comentarii
Trimiteți un comentariu