turte




Bunica ne facea mereu, apoi mama ne face si acum a venit rândul meu sa fac si eu pentru cei dragi mie.
ingrediente

  1 kg faina
   500 ml apa
   30 ml ulei
   25 g drojdie
   sare dupa gust
   1 lingurita zahar

mod de preparare
Pentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu sarea.Se framanta cam 10 minute apoi se adauga uleiul. Dupa ce s-a incorporat uleiul se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut aproximativ 1 ora. Dupa ce a crescut se portioneaza, se intinde aluatul pe masa de lucru si se coc intr-o tigaie cu ulei incins.Se coace pe ambele parti pana devin rumene.
Turtele moldovenesti se pot servi calde sau reci cu zahar pudra sau cu dulceata
Pofta bună 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


Comentarii

Postări populare