Floricele de porumb

Floricelele de porumb, numite și cocoșei sau pop-corn, sunt boabe de porumb prăjite care se expandează sub acțiunea căldurii. Pentru elaborarea floricelelor se folosesc doar boabele anumitor specii de porumb, precum Zea mays everata Sturt, respectiv doar acelea care se umflă și crapă la prăjire. Boabele de porumb sunt prăjite în lei vegetal iar după expandare se sareaza sau li se adaugă unt.De asemenea în unele locuri se consumă și floricele de porumb caramelizate.
Ingrediente
150 Gr Boabe de porumb
Ulei vegetal
Sare
Unt
Mod de preparare
Punem ulei in cratiță dubla și lăsăm să se ncinga, apoi punem boabele de porumb și amestecam ușor, punem capacul și lăsăm pe foc mediu-mare, mișcăm cratiță puțin și gata .Punem floricelele in bol , punem unt și sare .

Comentarii

Postări populare