friptura de miel cu 60 de catei usturoi
Friptura de miel cu 60 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat!
Ingrediente
1 pulpa de miel
50 gr unt moale, la temperatura camerei
60 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)
sare
piper
boia dulce
1kg de cartofi noi curatati
50 gr unt rece
putin chimen
Oregano
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade
Se condimenteaza pulpa de miel cu sare, piper si boia dulce, oregano (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza pulpa de miel condimentata impreuna cu cateii de usturoi si fara pic de alt lichid si fara capac sau folie se baga pentru 60 minute la cuptorul incins la 240 C cu ventilatie
Cam la 15 minute se pensuleaza cu sosul din tava si se mai intorc cateii de usturoi. La 30 minute am introdus si fragezii cartofi noi, sarati si ei usor si presarati cu chimen, oregano și piper si bucatele mici de unt. Inapoi la copt pentru inca 40 minute
Totul e crocant si parfumat de la unt si usturoi! Cateii de usturoi au devenit translucizi si caramelizati.
Comentarii
Trimiteți un comentariu