Supa de linte rosie

Alta reteta din bucătăria turcească, o supa foarte buna
Turcii servesc supa in mod general la mic dejun, noi onservimmla prânz. Nu are importanta cînd este servita , este foarte buna și delicioasa
Ingrediente:
300 gr linte rosie
1 ceapa medie
1 cartof
1 morcov
1 lingura sos de rosii (bullion)
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita menta
1 praf de piper
2 litri de apa
Pentru sos:
2 linguri unt nesarat
1 lingura paprika
1 praf de sare
Mod de preparare
Spala lintea in cateva ape si apoi las-o la scurs. Spala si curata legumele, apoi caleste ceapa cu putin ulei de masline, dupa care adauga restul legumelor si o lingura de bulion. Amesteca timp de 2 – 3 minute.
Pentru pasul urmator ai nevoie de o oala de supa in care sa adaugi lintea spalata, apa fierbinte si legumele pe care le-ai calit anterior. Adauga menta, sare si piper pentru gust si amesteca. Supa se lasa la fiert aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la foc mediu spre mic dupa care trebuie sa o amesteci folosind un tel sau un mixer.
Sosul il prepare separat, intr-o tigaie mai mica. Lasi untul pana se topeste, dupa care adaugi paprika si sare.
Supa de linte rosie se serveste fierbinte, cu sos de unt si paprika deasupra. Poti adauga si cateva Frunze de menta, pentru decor, iar pe farfuria bolului de supa poti pune si cateva felii de lamaie (turcii obisnuiesc sa stoarca putina lamaie in supa de linte rosie).

Comentarii

Postări populare