miel la protap

Ingrediente:
piper
ulei de masline
suc de lamaie
sare
oregano
usturoi uscat
miel1 bucata
 
Mod de preparare
Dupa spusele expertilor locali, cel mai bun miel pentru protap trebuie sa cantareasca in jur de 10-11 Kg si se tine la jar cam 3-4 ore;
Aprinde focul cu 2 ore inainte de a gati. Protapul trebuie sa fie cu 30 cm mai lung decat mielul pentru a se pastra o distanta de 15 cm la ambele capete.
Strapunge-l printre picioarele din spate in stomac si apoi protapul trebuie sa iasa pe gura. Lega-i picioarele din fata si din spate, dar si de mijloc, pentru a nu avea surpriza sa cada atunci cand va fi intors;
Unge-l cu suc de lamaie si oregano;
Trebuie rotit cu mare atentie la inceput pentru a nu se arde, dupa ce se rumeneste putin unge-l cu ulei de masline din cand in cand, cam la 15 min;
Pentru a-l unge poti folosi o pensula;
Timpul de gatit depinde de dimensiunile mielului;
Cand este gata trebuie sa fie bine rumenit si sa aiba o culoare auriu-maronie.

Comentarii

Postări populare