pizza
Pizza cu ce ai prin frigider, o rețetă de la prietena noastră Genua Mariana care ne a dat rețetă și îi mulțumim ( rețetă și pozele aparțin doamnei)
Ingrediente
1 franzela
unt/margarina
cascaval
carnati,
bacon
sunca de Praga sau similar
ardei gras/capia/
ceapa
busuioc
piper
oua
suc de rosii....
Sau ce ingrediente are fiecare si in densitatea dorita de fiecare.
Mod de preparare
Dintr-o franzela (romaneasca :) ) taiata felii mediu spre subtiri, se acopera o tava de aragaz.
Eu (cam) asa fac pizza cu "blat" din paine - ca niste sandwichuri calde.Feliile de franzela stropite cu lapte (sau nu) unse cu unt/margarina pe fata dinspre tava, presar un strop de cascaval ras si dau tava la cuptor sa se topeasca cascavalul. Scot, presar "umpluturile": rondele carnaciori, sunca presata, salam, ciuperci, ceapa, masline, bacon...ce-ai prin frigider si va place, iar peste presar iar un strat de cascaval ras, si alaturi am batut 1-2 oua cu suc de rosii si pun cu lingura, ca sa fie cate ceva ou/rosii pe fiecare felie (feliile fiind asezate lipite una de alta, sa acopere fundul tavii, dar se vede croiala lor ,piper, busuioc Dau la cuptor (care e deja incins... si in 5-10 minute pizza e gata :) si e f.gustoasa (chiar si rece)."
Foarte buna aceasta pizza după cum se vede și din pozele doamnei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu