Lapte condensat caramelizat
De ce trebuie să cumpărăm lapte condensat , sa scoatem hârtie, sa l fierbem in prosop pentru a rezulta lapte condensat caramelizat?????? Asta nu am înțeles până acum , atâta bătaie de cap cînd se face ușor acasă laptele condensat caramelizat
Și este mult mai sănătos și mai ieftin decât cel cumpărat.
Dar sa va las rereta
ingrediente
415 ml lapte condensat (cel pt cafea)
400 ml lapte
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract de vanilie
un varf de sare
mod de preparare
Pune laptele impreuna cu laptele condensat intr-o oala cu fundul gros, sau cu pereti dublii. Adauga bicarbonatul de sodiu si sarea daca doresti. Sarea nu este obligatorie dar va intensifica aroma de caramel.
Adu laptele la punctul de fierbere, la foc mediu, si pastreaza temperatura constanta in timp ce laptele face bulbuci. Amesteca constant pentru ca laptele sa nu se prinda de fundul oalei.
Pe masura ce amesteci laptele va incepe sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase. Ai rabdare, va dura ceva, dar rezultatul merita, iar gustul caramelului de casa nu se compara cu cel din comert.
Continua sa amesteci si sa ti laptele pe foc pana cand bulbucii sunt mari si amestecul devine foarte gros. Caramelul este gata daca atunci cand scoti cu o lingura pe farfurie se formeaza o panglica care nu dispare. Poti de asemenea sa verifici daca atunci cand tragi cu lingura pe fundul oalei, poti sa ii vezi partea de jos. Asta inseamna ca fierbe deja de 30-45 de minute.
Dupa ce e gata, opreste focul si lasa caramelul sa se raceasca complet, dupa care poti sa il folosesti la diferite retete de prajituri.
Și este mult mai sănătos și mai ieftin decât cel cumpărat.
Dar sa va las rereta
ingrediente
415 ml lapte condensat (cel pt cafea)
400 ml lapte
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract de vanilie
un varf de sare
mod de preparare
Pune laptele impreuna cu laptele condensat intr-o oala cu fundul gros, sau cu pereti dublii. Adauga bicarbonatul de sodiu si sarea daca doresti. Sarea nu este obligatorie dar va intensifica aroma de caramel.
Adu laptele la punctul de fierbere, la foc mediu, si pastreaza temperatura constanta in timp ce laptele face bulbuci. Amesteca constant pentru ca laptele sa nu se prinda de fundul oalei.
Pe masura ce amesteci laptele va incepe sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase. Ai rabdare, va dura ceva, dar rezultatul merita, iar gustul caramelului de casa nu se compara cu cel din comert.
Continua sa amesteci si sa ti laptele pe foc pana cand bulbucii sunt mari si amestecul devine foarte gros. Caramelul este gata daca atunci cand scoti cu o lingura pe farfurie se formeaza o panglica care nu dispare. Poti de asemenea sa verifici daca atunci cand tragi cu lingura pe fundul oalei, poti sa ii vezi partea de jos. Asta inseamna ca fierbe deja de 30-45 de minute.
Dupa ce e gata, opreste focul si lasa caramelul sa se raceasca complet, dupa care poti sa il folosesti la diferite retete de prajituri.
Comentarii
Trimiteți un comentariu